Damacana Su Fiyatları Yükseliyor

Fiyat Artışları Dolayısıyla Damacana Suyun Maliyeti Yükseldi

DAMACANA suda yaşanan son fiyat artışlarıyla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Ayrıca boş damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar yükseldi.

Son dönemdeki fiyat artışları damacana suyu fiyatlarına da yansıdı. Yılın ilk 4 ayında maliyetler nedeniyle 3 kez zam yapıldı ve bazı markaların damacana suyu fiyatı 150 liraya kadar yükseldi. Yaşanan son artışlarla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Yurt dışından gelen ham maddeyle üretilen plastik damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar çıkarken, depozitosuyla birlikte ilk kez damacana su almanın maliyeti ortalama 350 lirayı buldu.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda zamlar geldiğini belirterek, “Damacana suyunun fiyatı şu anda ortalama 100 ila 145 lira arasında değişiyor. İlk kez sipariş verenler ise genellikle 150-200 lira arasında depozito ödüyor. Lojistik maliyetlerinden dolayı su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

Mert, 19 litrelik damacandan yaklaşık 95 bardak su çıktığını belirterek, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa denk geliyor. Bu seçenek diğerlerine göre daha ekonomiktir. Son dönemde ortalama 30 lira civarında zam geldi, ancak bu zamların sebebi bayiler değil. Fabrikalarda dezenfekte edilen damacanalar 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetlerin artması nedeniyle vatandaşlarımızın damacanaları geri dönüşümü konusunda daha hassas olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir