Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförlerinin Duygusal Yolculuğu

Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförleri Hassasiyetle Görevlerini Yerine Getiriyor

Şanlıurfa’da cenaze aracı şoförü olarak görev yapan ekipler, cenaze sahiplerinin duygusal ihtiyaçlarını ön planda tutarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayretindeler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan ALO 188 Cenaze Hizmetleri Birimi, hastane morglarından veya evlerden cenazeleri teslim alarak defin işlemlerinde aktif rol oynuyor.

Yıllardır bu görevi başarıyla yerine getiren cenaze aracı şoförü Ahmet Fidanoğlu, “Cenazenin her aşamasında görev alıyoruz. Birçok farklı cenazeye katıldık. Bazen insanlar yakınlarını defnetmekte zorlanabiliyorlar. Benim için sadece bir iş değil, bir görev olan bu işte elimden gelen en iyisini yapmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Fidanoğlu ayrıca, cenazeleri taşırken duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, “Biz bu fani dünyanın ve yaşamın son şoförleri olarak ölenlere son görevimizi yaptıktan sonra onları öbür dünyaya uğurluyoruz.” dedi.

Bir diğer şoför Hüseyin Erdem de yaklaşık 8 yıldır cenaze aracı kullanarak bu hassas görevi yerine getirdiğini dile getirdi. Özellikle adli vakalar, intiharlar ve çocuk ölümleri gibi durumlarda duygusal olarak zorlandıklarını ancak görevlerini layıkıyla yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cebrail Caymaz – Kültür Sanat

Related Posts

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Yaşları 60’a dayandı ama gençlere taş çıkartıyorlar: Bu Koreli çift sırlarını paylaşıyor

57 ve 62 yaşındaki Güney Koreli çift Kim Sunok ve Kang Changdong, aktif yaşam tarzları ve dinç görünümleriyle sosyal medyada milyonlara ilham oluyor. Spor tutkularını hayatlarının merkezine koyan çift, yaş almanın formda kalmaya engel olmadığını kanıtlıyor.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Doç. Dr. Özdemir: Obezitede kalp hastalıkları kaçınılmaz

“Alınan bir 5 kilonun diz kireçlenmesini artırma oranı 3 katına kadar çıkıyor. Bu nedenle sadece 5 kilo deyip geçmemek lazım”