Tesla’nın insansı robotu ev işlerini yapmaya başladı

Tesla’nın İnsansı Robotu Optimus “Günlük İşlerde”!

Yapay zeka ve robot teknolojileri günümüzde hızla gelişmekte ve bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz sahneler gerçeğe dönüşmek üzere. Elon Musk’ın Tesla şirketi de bu alanda önemli adımlar atıyor. Firmanın Optimus isimli insansı robota ait viral bir video, robotun günlük işlerde ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne seriyor.

Optimus, Tesla Optimus X hesabı tarafından paylaşılan videoda talimatlara uyum sağlayabilme yeteneğiyle dikkat çekiyor. Videoda robotun çöp kutusuna çöp torbası yerleştirme, süpürme gibi işleri başarıyla gerçekleştirdiğini görüyoruz. Ayrıca robot, bir hizmetçi gibi evdeki işlere yardımcı olabilecek becerilere sahip.

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan bir videoda, Optimus’un koordineli kol ve bacak hareketleriyle dans ettiğine tanık olmuştuk. Tesla’nın resmi web sitesinde tanımlanan Optimus, monoton görevleri otonom olarak yerine getirebilen genel amaçlı insansı bir robot olarak karşımıza çıkıyor.

Videoda robotun yaprak yırtma, yemek karıştırma, bir dolabı açma, eşyaları yerleştirme, fırın düğmesine basma gibi birçok gündelik işlevi başarıyla yerine getirdiğini görebilirsiniz. Musk, robotun pekiştirmeli öğrenme yöntemiyle simülasyonlar aracılığıyla eğitildiğini ve bu sayede hızlı ve güvenli bir şekilde gelişim gösterdiğini belirtiyor.

Optimus’un arkasında bir güvenlik kablosu bulunsa da, son videolarda tamamen özgür bir şekilde çalıştığı görülüyor. Musk, robotun denge kazanmasıyla kablonun sadece önleyici bir tedbir olduğunu ve destek amacıyla kullanılmadığını vurguluyor.

Tesla’nın Optimus robotu, teknolojinin geldiği noktayı göstermesi açısından oldukça önemli bir örnek teşkil ediyor. Gelecekte, robotik ve yapay zeka alanındaki gelişmelerle birlikte daha da ileri seviyede robotlarla karşılaşmamız kaçınılmaz görünüyor.

Related Posts

D vitamini almak yaşlanmayı yavaşlatıyor

Geniş ve uzun vadeli bir çalışmanın sonuçlarına göre, D vitamini takviyesi almak biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor. Araştırmaya göre vitaminin etkisi ortalama üç yıl.

Galaksi dışında nadir karadelik olayı keşfedildi

Bilim dünyası, galaksi merkezlerinden uzakta konumlanan kara deliklerin varlığını tartışıyor. AT2024tvd keşfi, bu ‘gezgin’ kara deliklerin birleşen galaksilerin kalıntıları olabileceğine işaret ediyor.

MOVA, 19 Mayıs’ta gençlere sesleniyor: “Zamanını geleceğe ayır!”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl da heyecan ve coşkuyla karşılanırken, ülkemizin geleceğinin inşası için, gençlerin fikirlerine ve üretkenliğine ihtiyaç duyuluyor. Bu anlamlı günde …

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.