Trafik cezalarına büyük zam geliyor: ‘Trafik suçlarının cezaları düşük kaldı’

Trafik Cezaları Artırılacak, İhlaller Azaltılacak

AKP’nin hukukçuları ile İçişleri Bakanlığı tarafından birlikte hazırlanan yeni düzenleme taslağı, trafik cezalarının artırılmasını ve bu sayede ihlallerin azaltılmasını amaçlıyor. Özellikle hız sınırı aşımı, kırmızı ışık ihlali, hatalı şerit değişimi ve sollama gibi kural ihlallerinden kaynaklanan kazaların önleneceği hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı’nda Trafik İhlalleri Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen bir toplantıda, trafik ihlallerine yönelik cezaların artırılması konusu ele alındı. Toplantıda, AKP grup yönetimi ve ilgili bakanlık temsilcileri bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı’nın sunumunda, 2024 yılında meydana gelen 6 bin 450 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası hakkında bilgi verildi. Bu kazaların yüzde 45’inin hız ihlalinden kaynaklandığı belirtildi. Ayrıca, 1.300 kazanın hatalı şerit değiştirme, hatalı dönüş, hatalı sollama ve kırmızı ışık ihlali gibi nedenlerden kaynaklandığı vurgulandı.

‘Trafik Suçlarının Cezaları Artırılmalı’

AKP kaynaklarına göre, “Türkiye’de trafik suçlarının cezaları çok düşük kaldı. Örneğin, çakarlı araçlara yönelik cezalar artırılınca bu yasağı ihlal edenlerin sayısı yüzde 75 azaldı. Çünkü, cezalar caydırıcı bir nitelik kazandı. Yetkisiz çakarlı araç kullanımına 7 bin 500 liradan 150 bin liraya kadar para cezası ve ehliyete el koyma gibi yaptırımlar getirildi. Bu durum, trafik kurallarının ihlal edilmesini cesaretlendiren düşük cezalardan kaynaklanmaktadır” yorumları yapıldı.

Zincirleme Suçlar İçin Ek Cezalar

Yeni taslağa göre, zincirleme trafik suçlarına ek cezalar getirilecek. AKP yetkilileri, “Bir kişi trafikte önce kırmızı ışıkta geçiyor, ardından şerit ihlali yapıyor ve bir başkasının yolunu kesiyor. Bu tür zincirleme durumlar artırıcı bir sebep sayılacak” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir